Doprava zdarma pri nákupe v hodnote vyššej ako 360€

w3c

Ekologické alebo BIO výrobky v dnešnej dobe

Ekologické alebo BIO výrobky v dnešnej dobe

Prečo používať ekologické výrobky ?
Ekologické BIO výrobky sú šetrnejšie k životnému prostrediu, neobsahujú chemické látky, ktoré by mohli poškodzujú existújúce ekosystémy, prírodu alebo vodu, dajú sa jednoduchým spôsobom likvidovať například kompostovaním. Navyše sú bezpečnejšie na používanie či už v domácnosti alebo v práci, pretože neobsahujú agresívne látky,ktoré by mohli vyvolávať rôzne alergické reakcie alebo iné zdravotné problémy.

CUROVÁ TRSTINA
S cukrovou trstinou ste sa už urcite mohli stretnúť napríklad vo forme trstinového cukru hnedej farby, při výrobe rumov a podobne. Rastlina cukrovej trstiny patrí do čelade tráv a môže dosahovať výšku až 7 metrov a hrúbka stebla sa pohybuje od 20mm až do 5 cm. Okrem cukru, ktorý pochádza zo šťavy valcovitých stoniek je získavaná melasa, ktorá sa následne využíva na výrobu rumu alebo ako sladidlo. Pri spracovaní tejto viacročnej rastliny na cukor, pri drvení vzniká veľké množstvo odpadu a práve tento odpad sa v posledných rokoch spracováva do formy ekologických gastro obalov lisovaním. Rastliny dorastajú do jedného roka, sú 100% biologicky odburateľné, kompostovateľné a bez akéjkoĺvek chemickej úpravy.

Po získaní produktu z cuktovej trstiny vzniká značne veľké množstvo odpadu, ktoré bolo kesysi spaľované, ale v dnešnej modernej histórií sa začal tento odpad ďalej využívať ako biopalivo na výrobu tepla, energie a elektriny, pri výrobe celulózy a stavebných materiálov alebo pre vytvorenie nového materiálu s názvom BAGASA.

A z tohoto materíalu BAGASA sa začali postupne vyrábať samotné jednorázové výrobky tkz BIO - obaly na jedlo. Tieto jednorázové výrobky z cukrovej trstiny vykazujú neuveriteľné vlastnosti použitia a to nielen z biologického hľadiska. Sú stabilné, majú veľmi jemný a hladký povrch, sú vhodné pre styk s potravinami a taktiež možné ich použiť v mikrovĺnej rúre sice iba krátkodobo max. do 5 min. Teplotný rozsah na použitie majú od -40°C až do + 180 °C. Skladdovanie je odporúčané bez priameho slnečného svetla.

Ekologický obal


Likvidácia týchto ekologických obalov prebieha domácim kompostovaním, použitím hnedých BIO nádob na smeti alebo použitím nádob na komunálny odpad.

Martin Machálik

máj 10, 2024

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: